2015. május 27., szerda

Bazilika csúcsán a Canonnal

Mintha egyenesen rám gondolva találták volna ki a Canon marketingesei azt a sajtósétát, amin én is részt vehettem. Bár ahogy azt a blogot régóta követők láthatták, jártam már az Országház kupolájában, az Iparművészeti Múzeum vagy épp a Geológiai Intézet tetején, a Bazilika felső, látogatók által lezárt tornyára feljutni mindig szerettem volna. Nem csalódtam, valóban gyönyörű hely ez is, mint oly sok Budapesten.A sétán természetesen kipróbálhatóak voltak az új tükörreflexes gépek, a 750D, 760D és a 7D Mark II is. 


A Szent István-bazilika ugyanolyan magas, mint a nem messze lévő, egyébként egy évvel korábban, 1904-ben felépült Országház: mindkét épület csúcsa 96 méteres. A bazilika tetején lévő kilátót hétköznapi turisták nem látogathatják, mivel oda csak a kupola belsejében lévő meredek fémlépcsőn, majd az abból induló szűk csigalépcsőn lehet kijutni, egy szűk ajtón keresztül. A több mint kilencven méteres magasságból tökéletes panoráma nyílik a belváros és a Budai Várnegyed felé. De persze előbb ezen a szédületes csigalépcsőn kellett felverekedni magunkat:


Ez a kilátás tárult a szemünk elé:


Ha felfelé néztünk, ennyit láttunk a Bazilikából:




Ezen a falétrán lehetett volna feljutni a legfelső toronyba, azonban annak balesetveszélyessége miatt egy ideje senkit nem engednek fel:


Ezen a szűk kis ajtón pedig mi bújtunk át:


A kilátás gyönyörű volt a Canon gépek pedig ezúttal is jól teljesítettek, ajánlom mindenkinek, főleg hogy én is egy Canon 6D-vel készítem a blogon látható képeimet.



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog facebook oldalához ITT, ahol még több képet és tartalmat osztok meg.  
www.canon.hu

2 megjegyzés:

  1. Thought I would comment and say neat theme, did you design it for yourself? Really looks really good!
    1285 Muscle
    Very good suggestions, I just added this to my RSS feed. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago?Even the highest tree has an axe waiting at its foot.Hi, I simply enjoy scrapbooking, its so entertaining!Have you noticed the news has changed its approach recently? What used to neve be brought up or discussed has changed. Overall though Im looking for a change.
    http://www.strongmenmuscle.com/1285-muscle/


    VálaszTörlés
  2. Resources just like the one you mentioned here will be very helpful to me! Ill put up a hyperlink to this page on my blog. Im positive my visitors will discover that very useful. NeuroFuse Huge thanks for the helpful info i found on Domain Information Anyway, in my language, there arent much good source like this.http://www.healthcaresdiscussion.com/neurofuse/

    VálaszTörlés