2013. augusztus 17., szombat

Vissza a Rácz Fürdőbe: látogatás a tetőn


Amikor még a nyár elején felkerült a blogra a Rácz Fürdő belsejéről szóló poszt, megígértem, hogy megmutatom milyen az épület teteje. A jó dolgokra megéri várni, a fürdő pedig nemcsak az alsó medencerészeknél gyönyörű.
(Aki lemaradt az előzményekről, itt megtalálja:
http://checkmybudapest.blogspot.hu/2013/05/a-felujitott-racz-furdoben-jartam-1-resz.html)

Ádámmal, az Egy nap a városban blog bloggerével éppen az emeleten sétáltunk, amikor az üvegajtókon keresztül felfedeztük, hogy egy ígéretesnek tűnő teraszra is ki lehet jutni. Persze az ajtók zárva voltak, de háztető-imádatom nem hagyott nyugodni és mivel szerencsére Ádám is vevő volt az ötletre, kis szervezés után kint is körül tudtunk nézni.


A tető is úgy lett tervezve, hogy szintén fürdő funkciót lásson el. Ezt a célt egy egyelőre még üres medence szolgálná ki, ahonnan nem akármilyen kilátátás tárulna a strandolók elé. Az egész terület alapvetően modern stílust képvisel, csak a kupolák visznek vissza a régmúltba.


A modern építészetből mindig a fantáziát hiányolom, a Rácz Fürdő teteje azonban ebből a szempontból is nagyon rendben van. Szépek a felhasznált anyagok és a színek úgy vannak összeválogatva, mintha valaki pasztellkrétákkal rajzolta volna meg a teraszt, itt minden harmonizál egymással.



A dizájnos világítótestek, bár éppen nem működtek, így is vonzották a szemet, nem nehéz elképzelni hogy este, sötétben mennyire jól fognak mutatni.



A természetes anyagok használata miatt egyáltalán nem kelt rideg hangulatot a tető, épp ellenkezőleg. Egyetlen szépséghibája van a helynek, az pedig a felüljáró és a rajta haladó autók közelsége. Némiképp illúzióromboló látvány, de ha hátat fordítunk neki, akkor a fürdő ez a része is tökéletes. Már csak meg kellene nyitni...





1 megjegyzés: