2014. április 5., szombat

Így készült a Várkert Bazár - privát képek a felújításról (Ybl 200)

 Sok helyen sokfélét olvashattatok a Várkert Bazárról, hiszen mostanában a teljes média az átadásról szólt, ezúttal azonban itt a blogon máshol nem látható, különleges képek következnek. Amióta először jártam az épület együttesben és fotóztam le a még romos, düledező állapotában, azóta szívügyem a hely, éppen ezért nagyon örültem, hogy a megújulását is végigkövethettem. Most pedig nektek is megmutatom, hogyan készültek a gyönyörű díszei, máshol még nem látható, különleges képek következnek
Hatalmas munka egy ilyen rekonstrukció és nagy felelősség is, hiszen minden ecsetvonásnak pontosnak kell lennie. Az állványok tetején egyensúlyozva, reflektorok fényénél készültek a minták.

Van egy szinte kézzel tapintható feszültség ilyenkor a levegőben, ahogy a restaurátorok teljes koncentrációval dolgoznak. Ezeket a munkákat a Mentartis Kft. festői végezték.

Az egyik legszebb rész következik, nagy élmény volt a számomra is az állvány tetején lenni, mindössze néhány centire a kék kerámiadíszektől. A Várkert hatalmas színes kővirágai egészen különleges látványt nyújtanak ilyen közelről (is).

Most elbúcsúzunk a Várkert Bazártól, de csak egy kis időre, hiszen én továbbra is fotózom a megújulást és hamarosan újabb képek következnek, nézzetek vissza legközelebb is.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog facebook oldalához ITT, ahol még több képet és tartalmat osztok meg. Ha szeretnél a blog hírlevelére feliratkozni, küldj egy e-mailt "hírlevél" tárggyal a hirlevelcmb@gmail.com címre!

Fotósra van szükségetek? Nézzetek be a www.anitanagy.com oldalra!

Ez a bejegyzés Ybl Miklós születésének 200. évfordulójára jelent meg, a Budapest bloggerek csoport tagjainak kezdeményezésére. Az évfordulóra több Ybl-lel kapcsolatos blogbejegyzés született, melyeket az Urbanista blog gyűjtött össze és az alábbi oldalakon olvashatók: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése