2012. július 8., vasárnap

Anker-köz


A naplemente színű Anker-köz stílusában és hangulatában teljesen elüt a környező utcáktól, sőt, az egész várostól. Külön pozitívum, hogy néhány méterre a főúttól itt viszonylagos csend és nyugalom van, mivel szerencsére lezárták a területet az autóforgalom elől.
Anno az Anker-házban működő biztosító társaság szerette volna, ha egy üveg fedelű passzázs épül, ahol üzleteket nyithatnak. Alpár Ignác végül a tető elhagyásával ezt a nyitott verziót építette meg. 


Kezdetben az átjáró két vége kapuval volt lezárva és a biztosító magántulajdona volt, csak a későbbiekben lett közterület. Az utca kezd egyre divatosabb helynek számítani, itt működik az Anker klub és nemrég nyitott a Retrock ruhabolt, ami magyar tervezők munkáit árulja. De a legizgalmasabb üzlet a Bolhapalota, ami gyakorlatilag egy régiségbolt és bolhapiac keresztezése.

3 megjegyzés:

  1. Mikor volt ilyen jó fény ott? Kb 2 hete figyelem, nekem nem voltak ilyen szép felhőim... Remek fotók! Tényleg egyre felkapottabb, sokan vannak ott mindig.

    VálaszTörlés
  2. Hűű, nagyon jó képek lettek! Anker az egyik kedvencem. Szerintem ez a (világ) város közepe :)A Bolhapalota pedig külön tetszik! ;)

    VálaszTörlés
  3. Dave: délután jártam arra, érdemes raw-ban fotózni, mert így ki tudod kompenzálni az árnyékos részeket
    Vero: Köszi, örülök hogy tetszik! :)Az Anker nekem is a város közepét jelenti :)

    VálaszTörlés