2017. június 15., csütörtök

19. századi gangos romantika a Parlament szomszédságában: Hotel President

Egy gyönyörű bérház, ami hotel? Lehetséges...Lillával tettünk egy látogatást a Hotel Presidentben, ami a maga nemében egyedülállónak bizonyult.

Szöveg: Kucsera Lilla
Fotó: Nagy Anita / www.anitanagy.com

Kora reggel, kócos hajjal kávékortyolgatás a gangon egy hosszú éjszaka után a kukkoló szomszédnéni nélkül, mindez luxuskivitelben. A Hotel President csapata nem tétlenkedett az elmúlt években: hatalmas felújításokon, átépítéseken és teljes enteriőr ráncfelvarráson esett át a szálloda, melynek eredményét most első kézből láthattuk Anitával.

A Hotel President két szárnya a Hold utca 3-5 szám alatt álló 19. századi társasházakból lett kialakítva, majd 2009-ben erre a két műemlék épületre építették rá a mostani modern részt, mely az utcafrontról alig észrevehető. Kívülről pici butikhotelnek látszik, belülről azonban már hatalmas szálloda.


Miközben körbejártuk az épületet, végig olyan érzésünk volt, mintha egy időutazásba csöppentünk volna. Az átépítések során megtartották a belső udvaros gangos lakásokat kovácsoltvas korlátjaikkal együtt, így az egész hotelt átjárja a 19. századi pezsgő budapesti élet romantikája, mely tökéletesen megfér a modern stíluselemek mellett.
Ami a szobákat illeti, az átépítések és felújítások során a legtöbb egyágyas szobát egybenyitották, hogy nagyobb és kényelmesebb kétágyas szobákká válhassanak.


Mondanunk sem kell, hogy a mi kedvencünk rögtön a „tükrös szoba” lett, melyből 29 tökéletesen ugyanolyan van. Különlegessége, hogy az ágytámla mögötti falrészt tükrök borítják, egyfajta dekadens jelleget kölcsönözve neki, míg az ággyal szembeni falra tér-nagyítóként a Bazilika utcaképét festették. Nem nehéz kitalálni, hogy miért olyan népszerűek ezek a szobák, bár a takarító személyzet álláspontjára azért kíváncsiak lennénk...

Világsztárok is megfordulnak a különleges hotelben, a Boney M. tagjai a toronyszobákat választották, mivel elszeparálva lehetnek a többi vendégtől. Az ott jártunk során azt is megtudtuk, hogy a frontember, Sheyla Bonnick havonta visszatérő vendége a szállodának. Rajtuk kívül a hotel vendége volt még Olivia Newton John, Eros Ramazotti, de igénybe vette a helikopter-leszállópályát Antonio Banderas is, egy gyors látogatás erejéig. Igazán sajnáltuk, hogy bejárásunkkor éppen nem tartózkodott itt...A szobák után végre felfelé vettük az irányt. Nem titok, hogy főleg a tetőterasz érdekelt minket, ahonnan csodálatos panoráma tárult a városra. Voltunk pár skybarban, de egyik sem volt a Hotel President tetőteraszához fogható, ami érthető, hiszen Budapest egyik legmagasabb panoráma teraszáról beszélünk. Innen már csak a Bazilika kupolájából láthatunk messzebbre. Csak ott nem tudunk vacsorázni.
Az biztos, hogy nem kell egy egész szezonnak eltelnie, hogy a körúti kocsmákból már kinőtt harmincasok törzshelyévé váljon.
A tetőterasz májustól már megnyitotta kapuit, így aki személyesen is megakarja tapasztalni ezt a feledhetetlen élményt, nyugodtan betérhet egy frissítő koktélra vagy épp egy hangulatos vacsorára.
A földszinten kapott helyet az Intermezzo étterem, ahol napi menüt is rendelhetünk. Nagyon szimpatikus, hogy többféle fogásból is válogathatunk és garantáltan nem maradunk éhesek utána. A menü mellett a la carte is választhatunk: isteni például a President ízelítő, de bármit jó szívvel ajánlunk az étlapról.
A wellnesst érdemes inkább a lakomázás előtt meglátogatni, ha nem akarunk felpuffadt kék bálnakként lebegni a 15 méteres medence tetején... Nagyon menő ellenáramoltatóval gyakorolhatjuk az egyhelyben úszást, masszíroztathatjuk a hátunkat a nagynyomású vízzuhataggal, aztán ha elfáradtunk, áztathatjuk habtestünket a jacuzziban vagy izzadhatunk a szaunában. Igazából a Hotel President wellness részlegén mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet a pihenéshez, csak lehetőleg ne csúcsidőben menjünk (17.00-19.00 között). A wellness amúgy reggel 7 és este 8 között tart nyitva.

www.presidenthotel-budapest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése