2013. szeptember 27., péntek

"Azt fogjátok érezni, mint Rómában a gladiátorok" - épül az Albert, azaz a Fradi Stadion

Egy új, szép és korszerű stadion, az egyik legmodernebb Európában, ez lesz a Fradi Stadion: az építkezésen jártam.
És hogy milyen is egy félkész stadion? Óriási, szürreális és gyönyörű. A hatalmas térben félkész szerkezeti elemek meredeznek a levegőben, olyan drámai hatást keltve, mintha legalábbis egy űrbázis építésén járnánk.




A bejárás során sok érdekesség kiderült az építkezésről. Elrejtett damilszálak, Lego és kultúra, ismerjétek meg a terveket!

Nézzük a legizgalmasabb információkat az Albert Stadion építéséről, amit jelenleg tudni lehet:

Az Albert stadion építésén magyar mérnökök, magyar cégek dolgoznak, magyar alapanyagokkal. Az épületkomplexum előregyártott elemekből áll, amiket gyakorlatilag mint egy óriási Legot, összecsavaroznak. Kapunk egy fedett nézőteret, aminek maximális befogadó képessége 22 800 fő, a pálya pedig szabadtéri lesz. Az épületrész, bár elsőre nem feltűnő, két részből fog állni. A fejépület 8-9 szint magas lesz, alatta 3 szint mélygarázzsal. Helyet kap majd kávézó, söröző, étterem és egy múzeum.


A tervek szerint a stadion korszerű lesz, méghozzá nem kicsit.  A pályát fűtött fűfelület fogja borítani, amit 24 fejes locsolórendszerrel öntöznek majd és a fűszálak között beépített damilok lesznek. Ezáltal sokkal stabilabbá válnak és alapesetben nem fogunk olyat látni, mint például a olasz meccseken, amikor egy-egy becsúszás során kifordul a gyep. Bizony, mi reméljük nemcsak ebben, jobbak leszünk :)





Kevesen tudják, de az 500 fő alatti konferenciák számában Magyarország a top3-ban van a térségben. Az épület egyik része, ami egy öt csillagos szálloda színvonalával fog rendelkezni, pont ezt a keresletet fogja kiszolgálni.



Sok szó esik arról, hogy milyen fontos szerepet játszik a sport a fiatalság szempontjából. Utánpótlás, felesleges energiák lekötése és nevelés, ez is az Albert Stadion küldetése lesz.




Nem titkolt cél egy új szurkolói kultúra megteremtése és hogy ebben a modern, mindennel felszerelt stadionban egy-egy  sportesemény túlmutasson az eddig megszokottakon és legalább négy órás, kulturált szórakozást nyújtson a látogatóknak, családoknak. A teljes területen lesz wifi és minden széken lesz QR kód, ami okostelefonnal leolvasható és a tervek szerint rendelésre használható.




A fizetőeszközök és maga a belépő a szurkolói kártya lesz, ami úgy fog működni, mint a sziget fesztiválon. Lesznek ugyan mobil jegypénztárak, de öt éven belül a hangsúly az online jegyrendelésre fog terelődni.


Ilyen lesz az új Albert Stadion, nem kérdés hogy egy újabb nagyszerű hellyel bővül a város, valamikor 2014 őszén. Én biztosan ott leszek a lelátón, ha elkészül, és Ti?

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog facebook oldalához ITT, ahol még több képet és tartalmat osztok meg. 


Roland oldala a szurkolóknak és azoknak, akik továbbra is követnék az építkezés fejlem ényeit: ITT!

A Market Építő Zrt. facebook oldala sok-sok képpel és a legfrissebb információkkal: ITT!

Olvassátok el ezt is:

Kossuth téri építkezés:
http://checkmybudapest.blogspot.hu/2013/07/kulonleges-helyen-kossuth-teri.html

Várkert Bazár belseje, felújítás előtti állapotok:
http://checkmybudapest.blogspot.hu/2013/09/valtozo-budapest-varkert-bazar-es.html

Aktuális, Várkert Bazár és Kossuth tér felújítása képekben:
http://checkmybudapest.blogspot.hu/2013/09/valtozo-budapest-varkert-bazar-es.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése