2012. május 2., szerda

Beszámoló egy háztetőről

Ezek a képek szintén a lépcsőház szafarin készültek, egy gyönyörű régi bérházban, a Március 15. tér közelében. Már a bejáratnál belebotlottunk a gondnokba, ami mint kiderült, hatalmas szerencse volt, mert a segítségével felmehettünk a tetőre és a házról is mesélt.
A lépcsőházban a legfeltűnőbbek az íves vonalvezetésű ablakok és a fakeretes, nagy, régi tükör. Már máshol is láttam lépcsőházi tükröt, szerencsére sok helyen vigyáztak rá a lakók.



A lépcsőházból egy szűk lépcső vezetett fel a tetőre. Én a lakók helyében egészen biztosan itt tölteném a napom nagyobb részét, hihetetlen kilátás nyílt innen a Dunára és a környező házakra, alig tudtuk abbahagyni a fotózást. A tető széleit hosszú sorban faragott stukkók díszítették.



3 megjegyzés:

  1. nagyon szuperek ezek a tetőre jutások; pesti létem lokális maximumai azok a lakások, ahol ki lehetett jutni valahogyan a tetőre :)
    szerintem ennek már latin neve is lehetne, mint kórság ;]

    VálaszTörlés
  2. Az 3 és 4-nek egészen elképesztő hangulata van. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  3. paltamas: Bizony hogy szuperek, kár hogy ilyen ritkán adódik lehetőség egy-egy háztető megtekintésére. Jövő héten lesz amúgy egy kupolás poszt.. :) :)
    iigee: Köszönöm, örülök hogy tetszik :)

    VálaszTörlés