2012. január 10., kedd

Analóg város


A képek analóg fényképezőgéppel készültek a Fuji negatívjaira. Sokkal jobban szeretem az analóg fényképezést mint a digitálisat, valahogy teljesen más hatást keltenek az így készült fotók. Általában a város lepukkantabb részleteit örökítem így meg és bár a blogban elsősorban Budapest szebbik oldalát szeretném bemutatni, ezek az omladozó részletek is szerves részét képezik, így néha ilyen típusú képek is láthatóak lesznek. Bizonyos esetekben ezekben a helyekben is van valamiféle báj és szerintem jól mutatnak a képeken. Sajnos, mivel már nincs lehetőségem arra hogy saját magam nagyítsam le a képeket, az előhívatással járó macera és minőségbeli hibák miatt egyre kevesebbet foglalkozom a fotózás ezen ágával. (Ha valaki tud egy jó helyet ahol normális áron jó minőségben vállalnak előhívást, vagy tud olyan helyet ahol x összegért magam laborálhatok, ne tartsa magában az infót, köszi)


2 megjegyzés:

  1. érdekes. mintha csak a saját gondolataimat olvasnám. budapest csúnyábbik részének megvan a sajátos bája, és ezért imádom a nyóckert, ahol már 3 éve lakom.
    jó látni, hogy a filmet még szereti valaki(én nagyon).

    Labor. nos, nem tudom szineset, vagy ff.-et akarsz hivatni, de van egy hely, ahol van egy nagyon-nagyon szaki, ott még szines negáról kaphatsz kézi nagyítást is, de olyan szépet, hogy bepisilsz.
    na, akkor a hely neve Art bázis, Horánszky u. 25, a szaki neve meg Szilas Szilárd.
    ezen a helyen egy jól felszerelt kézi színes-ff. labor van, ahol magadnak is nagyíthatsz, ha viszel alapanyagot, de segit is a Szilárd, vagy nagyít, hív filmet, diát stb..
    azért ajánlom, mert Szilárd valóban ért is hozzá, ezt csinálja vagy 15 éve, ő még mozi filmet, super 8-as filmeket is hív, szóval elképzelheted a tudását.. és a pénzedért minőségi munkát kapsz!!!
    persze a legjobb az, hogy magának nagyíthat az ember potom pénzért, igaz vinni kell vegyszert,papírt, de akár venni is lehet a helyszínen. Ugorj be oda egyszer,keresd Szilárdot, ő mindent elmond pontosan.

    VálaszTörlés