2012. május 8., kedd

Séta a város egyik legszebb épületének a kupolájában


Már korábban tettem róla említést a blogban és most végre a fényképek is elkészültek: a pesti Bazilika kupolájában fotóztam. A mai post egyúttal programajánló is, mert ez a hely tényleg szuper, gyönyörű kilátással a városra.
A jegypénztárat a bejárattól jobbra, oldalt találjátok, minden nap fél 6-ig van a nyitvatartás és 500 Ft-ba kerül a belépés. Ha olyan lusták vagytok mint én, akkor válasszátok a liftet, de akár lépcsőn is fel lehet gyalogolni.



A kupola belsejében kissé futurisztikus látvány fogad:


De innen kilépve már körbe lehet járni kívülről is:


És gyönyörű látvány fogad, tornyok, háztetők és makettvilág:



2012. május 2., szerda

Beszámoló egy háztetőről

Ezek a képek szintén a lépcsőház szafarin készültek, egy gyönyörű régi bérházban, a Március 15. tér közelében. Már a bejáratnál belebotlottunk a gondnokba, ami mint kiderült, hatalmas szerencse volt, mert a segítségével felmehettünk a tetőre és a házról is mesélt.
A lépcsőházban a legfeltűnőbbek az íves vonalvezetésű ablakok és a fakeretes, nagy, régi tükör. Már máshol is láttam lépcsőházi tükröt, szerencsére sok helyen vigyáztak rá a lakók.



A lépcsőházból egy szűk lépcső vezetett fel a tetőre. Én a lakók helyében egészen biztosan itt tölteném a napom nagyobb részét, hihetetlen kilátás nyílt innen a Dunára és a környező házakra, alig tudtuk abbahagyni a fotózást. A tető széleit hosszú sorban faragott stukkók díszítették.